Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta2.3g8.2kcal0.3g1.6g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.3g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g0.8g5.6kcal0g0g0.6g0g
Vesi1.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g49kcal1g7.6g1.4g0.2g
Valittu annoskoko9g25kcal0.5g3.8g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.3g1.9g0.4g0.1g
Arvot/100g100g263kcal5.3g40.4g7.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095