Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g0.9g6.8kcal0g0g0.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.7g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Ruislese (10g)0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai1.6g5.7kcal0.2g1.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Puolukka 1.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,31.6g1kcal0.2g0.1g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g39kcal1g4.4g1.8g0.2g
Valittu annoskoko9g20kcal0.5g2.2g0.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.3g1.1g0.5g0.1g
Arvot/100g100g212kcal5.4g23.9g9.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557