Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 4g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Sokeri 1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1g7.3kcal0g0g0.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.1g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g61kcal1g9.8g1.6g0.2g
Valittu annoskoko9g30kcal0.5g4.9g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g15kcal0.3g2.5g0.4g0.1g
Arvot/100g100g326kcal5.4g52.7g8.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780