Suppilovahveropasta, Salla

Tarvikkeet: kattila, paistinpannu, leikkuuveitsi, leikkuulauta.

Ruskista pilkottu pekoni rapeaksi.

Jos pekonin rasva tässä haihtuu liiaksi, lisää kesäkurpitsaa varten tilkka öljyä.

Paista ohueksi suikaloidut kesäkurpitsaviipaleet niin kypsiksi, että niihin tulee ruskeita täpliä.

Kesäkurpitsassa on paljon nestettä, joten jonkin aikaa tähän menee.

Kun kesäkurpitsa alkaa olla sopivan kypsää, lisää pilkottu sipuli.

Muista laittaa samaan aikaan vesikattila kiehumaan, ja lisää spagetit kiehumaan abt samaan aikaan kun lisäät sipulit.

Sipulia ei mielestäni tarvitse paistaa ruskeaksi, semmoinen kevyesti kuullotettu on sopivaa.

Eli pannun lämpöä voi tässä vaiheessa alentaa, ettei sipuli pala - pekoni ja kesäkurpitsahan ovat jo kypsiä.

Lisää puhdistetut sienet kesäkurpitsa-pekoni-sipuli-pannulle ja paista miedolla lämmöllä kunnes sienten neste on haihtunut.

Lisää kuohukerma, jatka nestettä esim.

valkoviinillä, vedellä, maidolla.

Mausta mielesi mukaan, esim.

suola, mustapippuri, persilja käyvät hyvin.

Valuta kypsä spagetti ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Lautaselle voi ripottaa vielä parmesaanijuustoa.

Kevenee, jos jättää pois pekonin, käyttää vähemmän rasvaa, vaihtaa kuohukerman kevyeen ruokakermaan.

Minun mielestäni silloin kärsii myös maku.

Tätä reseptiä on helppo soveltaa, joten oman optimaalisen keveys/makukombinaation löytää varmasti jokainen.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 198 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot0.5g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Kesäkurpitsa, tuore2.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Spagetti, Barilla1.6g5.5kcal0.2g1.1g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.8g2.7kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g25kcal0.6g2.6g1.2g0g
Valittu annoskoko9g13kcal0.3g1.3g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.2g0.7g0.3g0g
Arvot/100g100g136kcal3.2g14g6.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82507