Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 0.9g6.2kcal0g0g0.7g0g
Hunaja 1.6g5.4kcal0g1.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.3g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinä 0.4g2.5kcal0.1g0g0.2g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 3.5g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g45kcal1g5.4g2g0.6g
Valittu annoskoko9g23kcal0.5g2.7g1g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.3g1.4g0.5g0.2g
Arvot/100g100g243kcal5.4g29g10.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623