Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4.6g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.1g
Siirappi 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnälese 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)0.4g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 3.5g12kcal0.4g2.4g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g34kcal1g6.4g0.2g0.6g
Valittu annoskoko10g17kcal0.5g3.2g0.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g8kcal0.3g1.6g0.1g0.2g
Arvot/100g100g177kcal5.3g33.7g1.1g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885