Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.6g2.4kcal0g0g0.3g0g
Sokeri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys0.8g2.7kcal0g0.7g0g0g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Vesi1g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0g0kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g2.3g8kcal0.4g0g0.7g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.2g0.9kcal0g0g0.1g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g2.3g0.9kcal0.2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g45kcal1.4g4.8g2.2g0g
Valittu annoskoko10g22kcal0.7g2.4g1.1g0g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.4g1.2g0.6g0g
Arvot/100g100g236kcal7.4g25.3g11.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922