Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2.8g4.7kcal0.5g0g0.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g13kcal1g0.8g0.6g0g
Valittu annoskoko10g7kcal0.5g0.4g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0.3g0.2g0.2g0g
Arvot/100g100g69kcal5.2g4.1g3.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421