Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 0.5g0.6kcal0.1g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Punaherukka 0.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%1.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.5g0.6kcal0.1g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1g5.3kcal0g0g0.6g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g2.9g2.4kcal0g0.5g0g0.1g
Fariinisokeri0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.2g1.4kcal0g0g0.1g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1.5g4.9kcal0.2g0.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g38kcal1g4.2g1.4g0.6g
Valittu annoskoko10g19kcal0.5g2.1g0.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.3g1.1g0.4g0.2g
Arvot/100g100g199kcal5.3g22.1g7.4g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218