Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g1g1.9kcal0g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.1g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka0.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkoviini makea 0.8g0.8kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 2.7g6.1kcal0.5g0g0.5g0g
Persilja 0g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Lehtiselleri 0.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Voi 0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g25kcal1g0.4g2g0g
Valittu annoskoko10g12kcal0.5g0.2g1g0g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.3g0.1g0.5g0g
Arvot/100g100g131kcal5.3g2.1g10.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165