Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g0.7g5kcal0g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g1.4g4.6kcal0g0g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Raparperi 4.7g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g0.2g1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g41kcal0.2g4g2.2g0.2g
Valittu annoskoko10g21kcal0.1g2g1.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.1g1g0.6g0.1g
Arvot/100g100g212kcal1g20.6g11.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431