Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Dulano)0.3g0.7kcal0g0g0.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha0.9g1.4kcal0.2g0g0.1g0g
Soijakastike 0g0kcal0g0g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.4g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g7kcal0.4g0.2g0.4g0g
Valittu annoskoko10g3kcal0.2g0.1g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g34kcal2g1g2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918