Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaatti 2.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kurkku 1.3g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 0.6g1kcal0g0g0.1g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g2.4g6.6kcal0.4g0g0.5g0g
Oregano, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.8kcal0g0g0.4g0g
Viinietikka 0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g25kcal0.8g0.4g2g0g
Valittu annoskoko10g13kcal0.4g0.2g1g0g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.2g0.1g0.5g0g
Arvot/100g100g130kcal4.1g2g10.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512