Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 2.5g3.4kcal0.5g0g0.2g0g
Makaroni (myllynparas raaka)1.5g5.4kcal0.2g1.1g0g0g
Tomaattimehu Marli3.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1.8g1kcal0.1g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%0.6g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g26kcal2g2.8g0.8g0g
Valittu annoskoko10g13kcal1g1.4g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna5g7kcal0.5g0.7g0.2g0g
Arvot/100g100g136kcal10.3g14.4g4.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322