Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2.8g4.6kcal0.5g0g0.3g0g
Sipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 1.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 1.4g1.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g24kcal1.2g2g1g0.2g
Valittu annoskoko10g12kcal0.6g1g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.3g0.5g0.3g0.1g
Arvot/100g100g121kcal6.1g10.1g5.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316