Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)3.1g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi0.3g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1g3.5kcal0g0g0.4g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 2.1g1.7kcal0g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g41kcal1g6g1.4g0.2g
Valittu annoskoko10g20kcal0.5g3g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.3g1.5g0.4g0.1g
Arvot/100g100g206kcal5.1g30.3g7.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148