Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 0.8g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Maito, Kevyt0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.7g2.4kcal0g0g0.2g0g
Voi 60% rasvaa 0.7g3.6kcal0g0g0.4g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.8g6.3kcal0.2g1.3g0g0.1g
Raparperi 2.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Voi 60% rasvaa 0.4g1.9kcal0g0g0.2g0g
Sokeri 0.7g2.9kcal0g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.6kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g53kcal0.6g7.6g1.8g0.2g
Valittu annoskoko10g27kcal0.3g3.8g0.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g13kcal0.2g1.9g0.5g0.1g
Arvot/100g100g269kcal3g38.4g9.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273