Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g4.1g13kcal1g2g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Chili paprika punainen0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Neilikka, annos 4g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g0.2g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g0.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g38kcal2g4.6g0.8g1g
Valittu annoskoko10g19kcal1g2.3g0.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.5g1.2g0.2g0.3g
Arvot/100g100g192kcal10.2g23.5g4.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830