Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Naudanpaisti 2.5g2.8kcal0.6g0g0.1g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 2.5g4.1kcal0.7g0g0.1g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)1g1.2kcal0g0.3g0g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruuna kuorittu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g1.2g1.3kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g22kcal3g0.6g0.6g0g
Valittu annoskoko10g11kcal1.5g0.3g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.8g0.2g0.2g0g
Arvot/100g100g115kcal15.6g3.1g3.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255094