Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 6.7g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 1.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g1.1g1kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g9kcal0.8g1g0g0.2g
Valittu annoskoko10g5kcal0.4g0.5g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.2g0.3g0g0.1g
Arvot/100g100g47kcal4.1g5.1g0g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373