Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu2.3g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1.2g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1.2g7.3kcal0.3g0.1g0.7g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g2.4g1.4kcal0.2g0.1g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)0.5g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Seesaminsiemen0.7g4.1kcal0.2g0.1g0.4g0.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.4g1.2kcal0.1g0g0.1g0.1g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti0.4g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.1g0kcal0g0g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.1g1.1kcal0g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g53kcal3g1g4.4g0.6g
Valittu annoskoko10g27kcal1.5g0.5g2.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g13kcal0.8g0.3g1.1g0.2g
Arvot/100g100g272kcal15.3g5.1g22.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202