Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Koff, kolmonen2g0.8kcal0g0g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g2g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g2g7.2kcal0.1g1.5g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g2g7.1kcal0.2g1.4g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 1.5g2.1kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g35kcal1g5.8g0.4g0.2g
Valittu annoskoko10g17kcal0.5g2.9g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.3g1.5g0.1g0.1g
Arvot/100g100g180kcal5.2g30.2g2.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441