Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.3g2.2kcal0g0g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.2g1kcal0.1g0.2g0g0g
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1.9g6.2kcal0.5g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.1g14kcal0.4g2.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g47kcal2g6.2g1.6g0.2g
Valittu annoskoko10g24kcal1g3.1g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.5g1.6g0.4g0.1g
Arvot/100g100g242kcal10.2g31.6g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570