Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 3.3g5.1kcal0.6g0g0.3g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl1.1g3.3kcal0.1g0.6g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Jäävuorisalaatti, rapea0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaatti 1.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima1.1g4.4kcal0.3g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g0.7g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g29kcal2g1.6g1.6g0g
Valittu annoskoko10g15kcal1g0.8g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna5g7kcal0.5g0.4g0.4g0g
Arvot/100g100g152kcal10.3g8.2g8.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760