Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi1.7g7.4kcal0.1g1g0.3g0.1g
Voi 0.8g6kcal0g0g0.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.2g7.5kcal0g0.1g0.8g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g4.4g7.5kcal0.3g0.7g0.4g0g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Vesi0.3g0kcal0g0g0g0g
Liivate 0.1g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g60kcal1g4.2g4.4g0.2g
Valittu annoskoko10g30kcal0.5g2.1g2.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g15kcal0.3g1.1g1.1g0.1g
Arvot/100g100g304kcal5.1g21.4g22.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423626