Linssikeitto

2 tl öljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni paprika
3 porkkanaa
nippu tuoretta basilikaa
2 tlk (= 1 kg) Pirkka-tomaattimurskaa (luomu)
1 tl savupaprikaa
mustapippuria
2 litraa vettä
2 Reformi-kasvisliemikuutiota (luomu)
2 dl punaisia linssejä
(1 tl suolaa)

Hienonna sipuli, porkkanat ja paprika.

Kuullota sipuli sekä porkkanat ja paprika öljyssä.

Lisää tomaattimurska ja valkosipuli.

Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.

Hauduta puolisen tuntia.

Sekoita joukkoon hienonnetut basilikan lehdet.

Lisää vesi.

Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvisliemikuutiot ja huuhdotut linssit.

Anna hautua vielä 10 minuuttia.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Soseuta keitto.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 7280 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Paprika punainen 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.4g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Linssi, punainen raaka 1dl = 80g (Go green), annos 30g0.4g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska2.7g0.8kcal0g0.2g0g0g
Keiju rypsiöljy (Raisio)0g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g6kcal0.2g1g0g0g
Valittu annoskoko10g3kcal0.1g0.5g0g0g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.1g0.3g0g0g
Arvot/100g100g31kcal1g5.2g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434099