Piimäkakku

Piimään sekoitetaan sokeri ja sulatettu rasva.

Vehnäjauhoihin sekoitetaan ruokasoodaa 3 tl ja leivinjauhetta 3 tl, ja lisätään piimä+ rasva+ sokeri seokseen.

Paistetaan uunipellillä uunin keskiosassa 200 C, kunnes kakku on kypsä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)4.8g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Sokeri 1.5g5.9kcal0g1.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen0.6g4.6kcal0g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g43kcal1g7.4g1g0.2g
Valittu annoskoko10g22kcal0.5g3.7g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.3g1.9g0.3g0.1g
Arvot/100g100g224kcal5.2g38.1g5.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76172