Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g3.3g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.9g6.8kcal0g0g0.8g0g
Sokeri1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1.4g5.1kcal0.2g1g0g0.1g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.2g4.2kcal0g0g0.4g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1.6g1kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g47kcal0.8g5g2.4g0.4g
Valittu annoskoko10g23kcal0.4g2.5g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.2g1.3g0.6g0.1g
Arvot/100g100g243kcal4.2g26g12.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574