Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot0.6g1.8kcal0.1g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa3.5g4.9kcal1g0g0.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 0.9g3.4kcal0g0g0.4g0g
Crowmoor siideri2.9g1.2kcal0g0.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g25kcal2.2g0.4g1.6g0g
Valittu annoskoko10g12kcal1.1g0.2g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.6g0.1g0.4g0g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2g8.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542