Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi0.9g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g1g0.8kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 3.5g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g10kcal0.4g1.6g0g0g
Valittu annoskoko10g5kcal0.2g0.8g0g0g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0.1g0.4g0g0g
Arvot/100g100g50kcal2g8.2g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324