Jauhemaksapihvit

300 g raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl meiramia tai kirveliä
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
1. Raasta tai hienonna perunat.

2. Silppua sipuli hienoksi silpuksi, kuullota se nopeasti pannulla ja anna jäähtyä.

3. Sekoita perunat, sipuli ja kananmuna maksan joukkoon.

4. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannun syvennyksiin rasva.

5. Lusikoi koloihin taikinaa sen verran, että saat reilunkokoisia pihvejä.

6. Paista molemmilta puolilta.

7. Tarjoa lisäksi perunamuusia, voisulaa ja puolukkahilloa.

Vinkki: Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa leivinpaperin päällä (225 astetta, noin 10 minuuttia).

Jos haluat miedommin maksalta maistuvia pihvejä, korvaa osa maksasta jauhelihalla.

Perunoiden ohella tai sijasta taikinaan voi käyttää myös porkkanaraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maksa, naudan4.3g5.6kcal0.8g0.2g0.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3.9g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Porkkanaraaste 200g0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g19kcal2g1.4g0.6g0g
Valittu annoskoko10g9kcal1g0.7g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g5kcal0.5g0.4g0.2g0g
Arvot/100g100g94kcal10.1g7.1g3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90511