Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Puna-ahven savustettu 1.4g1.5kcal0.2g0g0.1g0g
Katkarapu 0.8g0.5kcal0.1g0g0g0g
Sinisimpukka vedessä 0.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g7kcal0.8g0g0.2g0g
Valittu annoskoko10g4kcal0.4g0g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.2g0g0.1g0g
Arvot/100g100g35kcal4g0g1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203