Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g0.4g1.4kcal0g0.4g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0g0.1kcal0g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike1.5g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0g
Vispikerma, Pirkka 2 dl1.5g5kcal0g0g0.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.6g2kcal0.2g0g0.1g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Fariinisokeri1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Voi 0.7g5.3kcal0g0g0.6g0g
Suklaa tumma 1.5g7.6kcal0.1g0.8g0.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g61kcal1g6g3.6g0.2g
Valittu annoskoko10g31kcal0.5g3g1.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g15kcal0.3g1.5g0.9g0.1g
Arvot/100g100g302kcal5g29.7g17.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551