Omenainen broileririsotto (Pirkka)

Ainekset:

1 rs (450 g) Marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
3 rkl öljyä
3 tl currya
2 1/2 dl Pirkka tummaa riisiä
1 sipuli
5 dl vettä
11/2 tl suolaa
2-3 porkkanaa
2 isoa omenaa
2 tl rakuunaa
mustapippurirouhetta
persiljaa

1. Kuumenna öljyä paistokasarissa.

Ruskista broilerisuikaleet kahdessa tai kolmessa erässä.

Ripottele pinnalle currya.

Siirrä ruskistuneet broilerit lautaselle.

2. Kuumenna loppu öljy ja lisää silputtu sipuli sekä riisit.

Kuullota nopeasti ja kaada joukkoon vesi.

Lisää suola ja kuutioidut porkkanat.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.

3. Lisää kuutioidut omenat ja broilerit.

Hauduta vielänoin 10 minuuttia.

Mausta rakuunalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle reilusti persiljaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 318 grammaa

Chmc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kariniemen kananpojan Fileesuikaleet (450 g)2.6g2.9kcal0.6g0g0.1g0g
Rypsiöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Tumma riisi Uncle Ben´s1.3g4.4kcal0.1g0.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.6g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 2.1g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g21kcal1.4g2.2g0.6g0.2g
Valittu annoskoko10g11kcal0.7g1.1g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g5kcal0.4g0.6g0.2g0.1g
Arvot/100g100g106kcal7.1g11.1g3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=165736