Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3.9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 0.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.6g7.8kcal0.2g1.4g0g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g47kcal1g6.4g1.4g1.2g
Valittu annoskoko10g24kcal0.5g3.2g0.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.3g1.6g0.4g0.3g
Arvot/100g100g239kcal5.1g32.3g7.1g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417