Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 0.3g1.2kcal0g0.2g0g0g
Vehnälese 0.3g0.7kcal0g0g0g0.1g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.1g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g1.6g2.5kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 0.5g0.2kcal0.1g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.1g0.4kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g20kcal1.2g2.2g0.2g0.2g
Valittu annoskoko10g10kcal0.6g1.1g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g5kcal0.3g0.6g0.1g0.1g
Arvot/100g100g102kcal6g11g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258