Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g25g14kcal2.1g1.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 5g15kcal0.4g2.8g0.1g0.7g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)3.5g13kcal0.5g1.9g0.3g0.4g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.3g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Mustikka metsä- 25g11kcal0.1g1.6g0.1g0.8g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g7g2.6kcal0.6g0g0g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g275kcal10.6g47g3.4g4.4g
Valittu annoskoko90g138kcal5.3g23.5g1.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna45g69kcal2.7g11.8g0.9g1.1g
Arvot/100g100g153kcal5.9g26.1g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518