Punajuuri-jauheliharisotto

300 g raakaa punajuurta raastettuna (kuorittuna 350-400 g)
1 sipuli hienonnettuna
ruokaöljyä paistamiseen
400 g paistijauhelihaa
1/2 l ksvislientä
2 dl tummaa riisiä (kypsentämätöntä)
2 tl kynteliä (tai timjamia)
persiljaa silppuna

Kuullota punajuuri ja sipuli öljyssä.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää kasvisliemi, riisi ja kynteli.

Kypsennä n. 20 minuuttia aina välillä sekoittaen.

Mausta persiljalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 28g11kcal0.3g1.9g0.1g0.7g
Sipuli 5.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ruokaöljy keskiarvo 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Paistijauheliha 10%38g64kcal7.5g0g3.7g0g
Kasvisliemikuutio 1g3.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Riisi tumma 16g56kcal1.1g11.5g0.4g0.6g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Persilja 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g294kcal18.2g27.6g11.4g2.8g
Valittu annoskoko90g147kcal9.1g13.8g5.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna45g74kcal4.6g6.9g2.9g0.7g
Arvot/100g100g163kcal10.1g15.3g6.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=181327