Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g11g55kcal0.5g8.1g2.3g0.2g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)7.8g56kcal0g0g6.3g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g13g43kcal0.3g0.4g4.4g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g9g38kcal0g9.4g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g31g137kcal1.2g0.8g14.4g0g
Liivatelehti, gelatiini5g18kcal4.3g0g0g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g6.6g2.8kcal0.6g0g0g0g
Baileys, Irish Cream, Original6.2g22kcal0.2g1.2g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g741kcal14.2g39.8g56.8g0.4g
Valittu annoskoko90g370kcal7.1g19.9g28.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna45g185kcal3.6g10g14.2g0.1g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.1g31.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=280063