Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva1.3g0.9kcal0.2g0g0g0.2g
Koff, kolmonen19g7.5kcal0g0.4g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g19g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g19g66kcal1.3g14.2g0.4g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g19g66kcal2.2g13.3g0.4g0.6g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g320kcal10.8g55.8g4.4g1.6g
Valittu annoskoko90g160kcal5.4g27.9g2.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna45g80kcal2.7g14g1.1g0.4g
Arvot/100g100g178kcal6g31g2.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441