Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 30g43kcal5.3g0g2.4g0g
Paprika punainen 3.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g25g93kcal1.1g7.8g6.3g0.9g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 13g8kcal0.4g0.6g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)9g12kcal1g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g317kcal15.8g18.2g19.8g2.4g
Valittu annoskoko90g159kcal7.9g9.1g9.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna45g79kcal4g4.6g5g0.6g
Arvot/100g100g176kcal8.8g10.1g11g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609