Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g38g122kcal9g18.4g0.4g4.5g
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Chili paprika punainen3.8g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g1.9g6.1kcal0.2g0.9g0.2g0.2g
Kardemumma, annos 2g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Neilikka, annos 4g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g1.9g11kcal0.1g1.1g0.7g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g4.4g3.2kcal0.2g0.6g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g2.5g21kcal0g0g2.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g347kcal20g45.4g7.6g10.2g
Valittu annoskoko90g173kcal10g22.7g3.8g5.1g
Annoskoko puolitettuna45g87kcal5g11.4g1.9g2.6g
Arvot/100g100g192kcal11.1g25.2g4.2g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830