Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 11g8.4kcal0.2g1.7g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 11g78kcal0.1g0g8.8g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.7g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)11g14kcal1.2g0g1g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g11g66kcal2.3g0.7g5.9g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.4g15kcal0g3.6g0g0.1g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Puolukka 22g8.5kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g537kcal7.8g53.8g31.6g1.6g
Valittu annoskoko90g268kcal3.9g26.9g15.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna45g134kcal2g13.5g7.9g0.4g
Arvot/100g100g298kcal4.3g29.9g17.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866