Kasvissosekeitto

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), sipulit, perunat ja valkosipuli +nippu hienonnettua tilliä.

Keitä, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.

Kaada liemi siivilän läpi toiseen astiaan ja ota sauvasekoitin/tehosekoitin esille.

Lisää hieman lientä perunoiden ja juuresten joukkoon ja ala soseuttaa sekoittimella (kattilassa).

Lisäile lientä sen mukaan kunnes keitto tuntuu sinusta sopivan löysältä/paksulta.

Kaada joukkoon 1dl kermaa.

Laita uudelleen levylle ja kuumenna kiehuvaksi (kunnes pari kuplaa tulee pintaan)

Ota keitto pois levyltä ja lisää tuoretta persiljaa.

Bon apetit!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Janezkij

Janezkij sanoi...

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), si


tiistai 18.01.2011 klo 13:16

AineksetMääräEnergiaPHRK
Keittojuurekset, Pirkka (porkkana, lanttu, selleri, palsternakka, purjo, persilja)19g5.6kcal0.2g1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g15g9kcal0.2g2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%6.3g10kcal0.2g0.2g0.9g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g3.5g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0.1g
Tilli, tuore 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana181g60kcal1.6g7.2g2.4g0.4g
Valittu annoskoko90g30kcal0.8g3.6g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna45g15kcal0.4g1.8g0.6g0.1g
Arvot/100g100g33kcal0.9g4g1.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211172