Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 23g5.6kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Parsakaali brokkoli 23g8.2kcal1.1g0.5g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g12g3.4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Paprika punainen 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruokakerma Valio 4% K&P12g7kcal0.1g0.5g0.5g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g4.7g7kcal0.8g0.1g0.4g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g3.5g10kcal1.2g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g90kcal7.6g5.6g3.4g3.4g
Valittu annoskoko90g45kcal3.8g2.8g1.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna45g23kcal1.9g1.4g0.9g0.9g
Arvot/100g100g50kcal4.2g3.1g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900