Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 3.2g1kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Timjami 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Purjosipuli 4.8g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 3.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 2.7g2kcal0.1g0.3g0g0g
Puna-ahven savustettu 13g14kcal2.1g0g0.6g0g
Katkarapu 7.3g5kcal1.1g0g0.1g0g
Sinisimpukka vedessä 5.6g5kcal0.9g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana181g69kcal8.8g2.4g2g1g
Valittu annoskoko90g34kcal4.4g1.2g1g0.5g
Annoskoko puolitettuna45g17kcal2.2g0.6g0.5g0.3g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203