Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.4kcal0.1g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 28g84kcal2.4g15.2g0.5g3.8g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Auringonkukansiemen 6.2g37kcal1.4g0.8g3.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g369kcal11.2g58.6g7.6g9.6g
Valittu annoskoko91g184kcal5.6g29.3g3.8g4.8g
Annoskoko puolitettuna46g92kcal2.8g14.7g1.9g2.4g
Arvot/100g100g203kcal6.2g32.2g4.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525