Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g249g139kcal21.2g12.4g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.8g0.2g5.6g0g
Sokeri 80g323kcal0g79.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 50g151kcal4.4g27.6g0.9g6.9g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)35g129kcal4.9g19.2g2.8g3.8g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g307kcal9.1g62.7g1.1g3.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Mustikka metsä- 249g110kcal1.2g15.9g1.5g8.2g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g70g26kcal6.3g0g0g0g
Sokeri 15g61kcal0g14.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1800g2752kcal108.2g468g34.8g44g
Valittu annoskoko900g1376kcal54.1g234g17.4g22g
Annoskoko puolitettuna450g688kcal27.1g117g8.7g11g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518