Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g146g698kcal7.7g93.1g33.5g1.5g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g42g191kcal0.2g0.2g21.2g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g208g1164kcal16.6g76.9g87.3g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g166g424kcal9.8g5.3g39.7g0g
Sokeri 53g215kcal0g53g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu100g126kcal11g0.3g9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.2g17kcal0g4.1g0g0g
Liivate 3.3g12kcal2.8g0g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl166g565kcal3.3g5g58.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1800g6822kcal102.8g475.8g497.8g3g
Valittu annoskoko900g3411kcal51.4g237.9g248.9g1.5g
Annoskoko puolitettuna450g1706kcal25.7g119g124.5g0.8g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664