Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 300g426kcal52.6g0g24g0g
Paprika punainen 38g11kcal0.4g1.7g0.2g0.7g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g250g925kcal11.3g77.5g62.5g9.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 125g80kcal4g6g4.4g0g
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Kananmuna 50g(kpl)94g118kcal10.3g0.3g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1800g3171kcal159.6g180g199.4g23.2g
Valittu annoskoko900g1585kcal79.8g90g99.7g11.6g
Annoskoko puolitettuna450g793kcal39.9g45g49.9g5.8g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609